Pinnsveins Hund

Trim- och pälsvård, färskfoder och uppfödning av svart Schnauzer!

Om Pinnsveins

Pinnsveins Hund finns på Gotland i Vibble strax söder om Visby och bedriver uppfödning, försäljning av Functional food och trim- och pälsvård i liten skala i hemmiljö. Vi har 4 hundar hemma för tillfället. 4 tikar och 1 hane i olika åldrar. Min första tik Trolljäntans Viran av Zivago köpte jag i april 2004 av Kennel Trolljäntan och jag hade då inga som helst planer på att börja med uppfödning.

Anledningen att jag fastnade för Schnauzer var att jag ville ha en robust hund i mellanstorlek som inte fällde så mycket hår och som passade att ta med i stallet, ut i skogen, att cykla med, som tål väder och vind och orkar hänga med på det mesta. Ja en tålig och frisk hund helt enkelt som även mina barn kunde tåla då båda tyvärr är pälsdjursallergiker. Jag fastnade även för mentaliteten på Schnauzern. De är reserverade mot främlingar och lojala mot familjen. De är intelligenta och initiativrika och har mycket energi utan att vara skälliga.

Jag började gå på olika kurser med min första hund, gå på utställning etc. och mitt hundintresse ökade och blev till en livstil. Vi tränade Agility, lydnad, ringträning  med bra resultat. Jag ville lära mig allt om Schnauzern och hund öht. Jag gick på trimkurs hos Jannica Wallin (Fixus Kennel). Jag gick på Stokk's uppfödarutbildning, blev aktiv som kassör i SSPK, blev med i avelskommittéen i rasklubben och gick på flera Avelsrådskurser genom SKK.

Min andra hund köpte jag även den genom Kennel Trolljäntan i december 2005. En jättefin tik efter Stahlkriegers Nordic Lord (Rikki). Trolljäntans Åh'Vilken Maja blev snabbt meriterad i utställningsringen och tanken på uppfödning tog därmed fart.

Då jag alltid har varit intresserad av hår- och pälsvård (har tidigare haft dvärgpudel och har alltid klippt familjens och bekantas hår) föll det sig naturligt för mig att utveckla mina trimkunskaper och jag började trimma Schnauzer, Dvärgschnauzer och Riesenschnauzer redan 2004. Har hållit trimkurser på SSPK's läger 2009-2010, se gärna på SSPK's hemsida http://www.sspk.se/ under läger 2009.

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.